Egyezzenek meg!

Etika patika / 08 / 05.46
LEGITIMITÁS




Dr. Juhász Tamás és Jakabffy Tamás segítenek a helyes útat felismerni.

Jakabffy T. : “A sokféleség tisztelete, mint etikai kívánalom, illetve az “egységben az erő” című, szintén etikai kívánalom ütközésében létrejövő feszültségmezőben, miként kell helyesen eljárni?
Dr. Juhász T. : “A természettudományok és a vallás, egy dologban, borzasztó egységesen gondolkoznak: hogy a világ sokrétűsége és gazdagsága nem feledteti az egységét. Benne van a világegyetemben az egység, és egy hihetetlen gazdagság. Ezt azért említem bevezetőül, mert szerintem – anélkül, hogy a politikának tanácsot adnék – tudomásul kell vennie azt, hogy nincs semmi akadálya - sokfélék lévén, sokféle szervezet, sokféle közösség képviselje a politikát, a gazdaságot és az egész társadalmat. Nem látom semmilyen indokát a félelemnek ebben a tárgyban!

Jakabffy T. : “Végül is a kérdés: mi történik, hogyha két szék között, a pad alatt marad a romániai magyarság a parlamenti választásoknál, nem sokkal az MPP bejegyzése után?

Dr. Juhász T. : “Itt az “egységben az erő” követelménye éppen arról szól, hogy ha nem tudnak a pártok, akárhány legyen belőlük, egy választási szövetséget alkotni, akkor nem egy politikát, hanem egy nemzetet árulnak el! Ez már más kategória. A félelem, az egy érthető dolog, az árulás semmilyen szinten nem az! Ha nincs megegyezés, koalíció a választásra nézve, akkor az mindkét részről árulás lesz az én szememben.”

Nincsenek megjegyzések: