Nem lesz több csoda?

Sarokasztal / 07 / 10.55
LEGITIMITÁS




Gazda Árpád és Salamon Márton László, két barát, két nézet.

Gazda Á. : “Ez ki volt találva! 1993-ban, az RMDSZ nagy reformjakor, a brassói kongresszuson az RMDSZ-t állam-modell szerint szervezték, aminek megvan a parlamentje, megvan az államfője, megvan a kormánya, megvannak a pártjai. A pártok – ugye, a platformok.”

Salamon M. L. : “Ehhez kellene az autonómia és egy igazi tartományi parlament. Anélkül ez az egész csak virtuális és légies konstrukció amit láttunk, hogy tulajdonképpen ... nem is az. Az nem parlament, ami háromhavonta egyszer összeül és ... sietnek haza ... és ott 3-4 órát eltöltenek együtt, ez nem lehet törvényhozása egy közösségnek.”

Gazda Á. : “Lehetett volna, hogyha nem sorvasztják el. Én kilencvenhárom óta majdnem minden SZKT ülésre jártam és bizony az első időszakban ott törvényhozás folyt. Az RMDSZ-nek a törvénytervezeteit ott közösen dolgozták ki, módosító indítványokkal, javaslatokkal, érdemi vitákkal. Annyi, hogy nem volt meg a politikai akarat arra, hogy a platformoknak is pénzeket juttassanak az RMDSZ pénzeiből, hogy belső választásokat tartsanak, platformok szerint.”

Nincsenek megjegyzések: